הדברת עש

הדברת עש

רוב מיני העשים הם יצורים ליליים ("פרפרי לילה"), אך ישנם גם מינים הפעילים במהלך היום או בשעות הדמדומים. עשים רבים, כמו עש הצועני, מהווים מזיקים קשים לגידולים חקלאיים, בשלב הזחל שלהם. עשים ידועים ממשפחת העשיים הם עשי הבגדים, המזיקים לאריגים. מינים אחרים של עשים מועילים לחקלאות, ואף מתורבתים - הידוע שבהם הוא טוואי המשי, המפיק את סיבי המשי. לעשים חשיבות רבה גם במערכות אקולוגיות. בין השאר, הם משמשים כמאביקים של פרחים שונים. 


כבר בימי קדם העש היה ידוע כמזיק לבגדים. התנ"ך לעיתים קרובות מזכיר את הנזקים שהעש מבצע בבגד כמשל לעונשים שיבואו על אדם, או על חולשה שהוא יסבול ממנה]. ניתן לזהות את פגיעת העש על ידי סימנים על הבגדים ולא באופן ישיר. בזמן פתיחת הארון או האור לא ניתן לראותם משום שהם מסתתרים או מתרחקים מהאור. הימצאות קורים בפינות הארון עשויה להעיד על פעילות העש במקום, וכן סימני אכילה על הבגדים עצמם. דרוש יותר מסימן אחד על מנת לא לטעות בזיהוי כגון: חורים בבגדים, התבלות בחלקים שונים של הבגד, סימני כרסום וחוטים פרומים.

דרכי טיפול

יש מספר דרכי טיפול למיגור פגיעת העש. דרך ראשונה היא באמצעות מלכודות עש שתולים בארון הבגדים. המלכודות מיועדות לפרפרים הבוגרים. הן עשויות למנוע את הזדווגות הפרפרים והתפתחות דור ההמשך ובכך למגר את התופעה. המלכודות אינן מבוססות על חומר כימי רעיל אלא על פיתיון המושך את העשים למלכודת. כדי שהטיפול יהיה יעיל לאורך זמן יש צורך להחליף את המלכודת כאשר פג תוקפה של קודמתה.

טיפול המניעה נגד עש הבגדים יהיה יעיל כאשר מופיעים הסימנים הראשונים לפעילות המזיק או לפני הופעת העש. ישנן מספר פעולות מומלצות:

  • פותחים את הארונות המשמשים לאחסון בגדים באופן תדיר, על מנת לזהות סימנים ראשונים לפעילות העש.

  • בכל כמה שבועות יש לאוורר את ארונות הבגדים במהלך היום על ידי פתיחת הדלתות וחשיפת פנים הארון לאור.

  • יש לחשוף את הבגדים לשמש לאחר כביסה.

  • כדאי לאחסן בגדים בארון רק לאחר שעברו כביסה, במיוחד בגדים המיועדים לאחסון לטווח ארוך.

  • אחת למספר חודשים כדאי לנקות דפנות, רצפה ותקרת ארונות הבגדים באמצעות שואב אבק על מנת להגיע לחריצים ולפינות הארון

  • לנו בגלובוס הדברות יש את הפתרונות בשבילכם

הזמנת שירות או התקשר אלינו

0525-267-877  גלובוס הדברות